Sivut

maanantai 7. toukokuuta 2018

Vinkit miten jaksaa paremmin


Heipat vaan kaikille ! Multa on kysytty tässä parin viime viikon aikana monelta taholta että miten jaksan sekä että kai minä jaksan, johon tietenkin vastaus on yleensä on ollut että juu juu kyllä nuorena jaksaa tai sitten on vaan pakko jaksaa, mutta välillä on tietenkin ollut niitä päiviä kun on tehnyt mieli vaan sanoa että ei en jaksa, mutta silti olen täällä.
Tällä hetkellä tasapainottelen kolmen työpaikan välillä hymyssä suin mustilla silmänalusilla plus muu sosiaalinen elämä ja tyttöjen helliminen. Myönnän välillä tulee aamuisin sellainen fiilis että tarvitsenko tätä työtä ihan oikeasti (kenellä ei tulisi) mutta viiden minuutin päästä ollaan taas menossa tyytyväisenä.
Mutta viime syksystä oppineena oman jaksamisen huomioiminen ja seuraaminen on todella tärkeää, ja siksi halusin jakaa teille minun vinkit ja poppakonstit parempaa jaksamiseen:
- Muista pitää ja nauttia vapaa päivistäsi, ihminen nimittäin tarvitsee sen hengähdystauon kaikesta ! Pyri tekemään vapailla mieleisiä asioita, näe kavereita, shoppaile tai ihan vaan nuku, mistä itse vain nautit. 
- Nuku tarpeeksi, ainahan tämä ei onnistu mutta univeloissa keskittyminen on täyttä tuskaa.
- Syö aamupala ja herää kunnolla ennen töihin lähtöä, itsellä ainakin pitkätkin päivät sujuu jouheammin kun aamulla on herännyt tarpeeksi hyvin ja syönyt ennen töihin lähtöä. 
- Helli lemmikkiä, on tutkittu juttu että lemmikkien silittäminen helpottaa stressiä joka kulkee yleensä käsi kädessä jaksamisen kanssa, siksi kiireestä ja väsymyksestä huolimatta käytän joka päivä puolituntia tyttöjen hellimiseen. 
- Liikuntaa, seisomatyötä tekevänä vapaa-ajan ylimääräinen liikunta on oikea kirosana mutta pienikin kävelylenkki auttaa kroppaa ja päätä palautumaan paljon paremmin työpäivästä.
- Monivitamiiniporetabletti, helppo, nopea ja hyväksi koko keholle.
- Purkaa työpäivän huono olo ennen kotiin menoa, omassa työssä välillä verenpaineet nousee turhankin korkealle joka on pakko päästä purkamaan työpäivän jälkeen. Älä vie niitä asioita kotiin vaan pyhitä koti rentoutumiseen, ei työasioiden purkuun.
- Pidä koti siistinä, silloin kun tietää että edessä on pitkä työputki ja raskaita päiviä kannattaa siivota ennen sitä, silloin kotiin on mukavampi tulla ja vapaa päivänä ei tarvitse murehtia siivoamista vaan saa ladata akkuja. Hankki myös kaunis huonekasvi tuomaa kauneutta kotiin.
- Älä stressaa, helpommin sanottu kuin tehty mutta kokeilemisen arvoista. Älä vie työasioita kotiin pääsi sisällä tai muutenkaan jos sinun ei tarvitse.
Toivottavasti näistä vinkeistä oli teille apua, entä minkälaisia poppakonsteja teillä on jo käytössä parempaan jaksamiseen ?

Ihanaa alkanutta viikkoa ! 

2 kommenttia:

  1. Hyvän ja rauhottavan musiikin kuuntelu! Auttaa ainakin mua itteeni kiireen keskellä :) Ps ikävä sua Jonna <3

    VastaaPoista

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !