Sivut

sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Sisustamista kahden kissan kanssa

Tervehdykset täältä sairasvuoteelta, olen tähän mennessä pystynyt välttymään flunssalta ja kuumeelta kun suurin osa lähipiiristä on sen sairastanut mutta nyt on näköjään minun vuoroni sairastella. Mikäs sen parempi tapa parantua kuin Netflix, kunnon nesteytys, vitamiinit ja särkylääkkeet.
Mutta tänään on kuitenkin tarkoitus puhua sisustamisesta, nimittäin siitä miten sisustaa kissojen kanssa, joten jos olet hankkimassa itsellesi kissaa tai kissoja tai on jo ja murehdit näiden asioiden kanssa, tämä postaus on juuri sinulle.
Kissojen kanssa sisustaminen on paljon vaikeampaa kuin koiran tai kultakalojen ja monet kuvastokotien inspiraatiot on jäänyt toteuttamatta kun vähän ajan päästä tajuat että hei ei onnistukaan. Ja seuraava ongelma onkin sitten se miten kissan hiekkalaatikon, raapimapuun ja ruokakupit saa soviteltua jo sisustukseen niin ettei se mene liian sekavaksi ja miten ennakoida vahinkoja ja tuhotöitä sillä välin kun ei oma silmä ole vahtimassa, tai se miten saa kämpän pidettyä silti siistinä vaikka pikkusille tulee hirveä hepuli ja mikään ei ole turvassa.
Kotikuvastojen inspiraatiot joita et voi toteuttaa:
- Nahkasohva tai uusi nahkainen nojatuoli on meikäläisen haaveena jo pitkään, mutta ongelmana on se että kissat tykkäävät nahasta ja se tulee raavituksi pilalle. Meillä oli nahkainen nojatuoli joka sitten sai kokea tyttöjen hepulikohtaukset ja kynsien teroitukset pidemmänkin aikaan kun se päätyi sellaiseen kuntoon ettei sitä kehdannut enää pitää.
-Viherkasvit tuovat tietynlaista raikkautta ja väriä sisustukseen mutta multaa löytyy ympäri asuntoa ja kasvit syödään elävältä. Sama juttu on tulppaanien ja ruusujen kanssa, ne syödään elävältä.
- Lampaantaljat lattialla ovat todella huono idea, nimittäin hepulin sattuessa ne ovat mytyssä jossain nurkassa ja kun halutaan osoittaa mieltä niiden päälle käydään pissaamassa tai tuhotaan muuten.
- Karvamatto, huono idea jos olet hieman laiska siivoamaan. Matto imee itseensä kaikki kissan karvat ja hiekat ja sen puhtaana pitäminen on ainakin meidän taloudessa todella hankalaa.
- Ikuinen järjestys on mahdotonta, meillä ainakin. Tytöt tykkäävät käydä sotkemassa paperi/lehtikasoja ja tiputtelemassa pöydiltä ja hyllyiltä pieniä esineitä jotka liikkuvat pienen kissan tassusta ja tietenkin heittää kaikki vaatteet lattialle siltä yhdeltä tuolilta jotta pääsisi nukkumaan siihen.
Sisustusniksit:
- Raapimapuuta valittaessa kannattaa miettiä koko, mihin laitat sen, väri ja materiaali, näin saat valittua juuri sellaisen mikä sopii sisustukseen. Nykyään raapimapuita löytyy modernilla muotoilulla ja perinteisellä, eri teemaisia ja erilaisilla kiinnitysmenetelmillä. Pienessä asunnossa toimii kattoon kiinnitettävä ja isommassa asunnossa taas normaali jalustalla oleva.
- Kissan hiekkalaatikko, hajujen minimoidakseen kannattaa valita kestävää muovia ja katolla oleva sekä raikastin ja sijoittaa laatikko vessaan. Vessasta hajut eivät liiku niin pahasti kuin muualta asunnosta. Myös se minkä muotoinen kissan vessa on, itse olen suosinut kulmamallia joka on helppo asettaa johonkin nurkkaan ja tummaan vessaan tumman ja vaaleaan vaalea hiekkalaatikko jolloin se hukkuu hieman laatoitukseen. Myös laatikon eteen pieni matto joka kerää isomman osan tassujen hiekoista eivätkä ole pitkin asuntoa.
- Kissan ruokapaikkaan kanttaa hankkia reunallinen tarjotin alustaksi, nimittäin kuivuneet märkäruoka tahrat eivät lähde sitten millään irti lattiasta ja reunat estävät ettei kuivanappuloita ole ympäriinsä. Ruoat kannattaa myös sulkea kaappiin koska ne tullaan muuten nälän sattuessa syömään pakkauksista.
- Ennaltaehkäisyä, me ollaan ainakin opittu että ei jätetä sohvatyynyjä tai peittoja lattialle edes koristeeksi, pöytien pinnat aina tyhjinä koska tiputtelu vaara, ohuet johdot piilotetaan jotenkin ettei niitä järsitä(kaikki kissat ei tätä tee), tehokas imuri kissankarvojen takia ja vahvat pesuaineet sotkujen siivoamiseen. Myös kaikki materiaalit kannattaa valita niin että ne kestävät kissojen kynnet ja karvat lähtee helposti.
Tämä postaus on tehty hieman huumorimielessä ja en vaihtaisi kissojani mihinkään riiviöimäisyydestä huolimatta. 

2 kommenttia:

 1. Kissat eivät koskaan osoita mieltä. Jos kissa hutipissailee, sillä on jokin huonosti tai se stressaa jotain. Vessojen kanssa on myös hyvä miettiä, että kissoille optimaalinen määrä vessoja on vähintään kissojen lukumäärä + 1 ja liian vähäinen vessojen määrä onkin helpoimpia tapoja saada matot, taljat tai sohvat pissapaikoiksi. Vessat tulisi myös ensisijaisesti valita kissan, ei sisustuksen mukaan. Oikeanlaisella ruokinnalla ja laadukkaalla hiekalla terveen kissan vessa ei myöskään haise - edes kissattoman nenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, kuten postauksen alapuolella ilmoitin julkaisu on kirjoitettu hieman huumorimielessä. Tietenkin kissojeni terveys on minulle kaikki kaikessa ja päätökset tehdään tyttöjen terveyden mukaan, mutta myös minun silmääni miellyttävällä tavalla kuten esimerkiksi hiekkalaatikon tai raapimapuun suhteen.
   Tiedän että myös kissojen omistajia löytyy joilla on myös intohimoa sisustukseen, siksi halusin jakaa vinkkini näihin ns. kompromisseihin.

   Poista

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !