Sivut

maanantai 23. huhtikuuta 2018

Helppo ja herkullinen nachovuoka

Ihanaa maanantai aamua sinne ruutujen toisille puolille ! Tässä heräillään pikku hiljaa kolmanteen vapaapäivään, niin luksusta mutta huomenna alkaakin taas työputki ja arkeen paluu. En kyllä valita töihin menemisestä nimittäin rupeaa neljän seinän sisällä köllöttely pikku hiljaa riittämään  kahden päivän jälkeen, siksi tälle päivälle voisinkin keksiä jotain menemistä ja tulemista. 
Tänään kuitenkin jaetaan maailman helpoimman ja herkullisimman nachovuoan resepti. Tex Mex-ruoat on aina ollut lähellä sydäntä ja minulle se on enemmän sääntö kuin poikkeus että ruoassa pitää olla vähän potkua, ja siksi just kotona tehdyt texmexit on ehkä suurinta herkkua. Tortillat, tuhdit burgerit ja nyt omille muuttamisen jälkeen nachovuoasta on tullut se oma herkku. Itse tykkään tehdä tätä vuokaa juuri illanistujaisiin juorujen ja hyvän seuran kaveriksi, omaan herkutteluun ja jos kavereita tulossa yllätysvierailulle niin tämän nopeuden takia se on jo uunissa gratinoitumassa kun ovikelloa soitellaan. 
Valmistusaika: 30min
Ainesosat: 
1pss tortillasipsejä
1prk tuorejuustoa
1prk salsaa (itse käytän mietoa)
loraus TexasPeten siipikastiketta 
400g broilerin filee- tai paistisuikaleita
1 pieni punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 kevätsipuli
1 punainen paprika
1pss tacomaustetta
5rkl Koskenlaskija Ruoka cheddaria
1pss mozzarella juustoraastetta
Laita uuni lämpiämään 200asteeseen.
Hienonna punasipuli ja valkosipulin kynnet, kuullota pannulla ja lisää broilerin suikaleet, paista kypsiksi ja lisää tacomauste. 
Kuutioi paprika ja leikkaa kevätsipulista ohuita renkaita, lisää pannulle ja paista hetken aikaa.  Sekoita tuorejuusto, salsa, TexasPeten siipikastike loraus keskenään. Laita siipikastiketta tuorejuustoon niin että saat siitä itsellesi sopivan potkuista. 
Kokoa vuoka niin että tortillasipsit pohjalle, lusikoi Koskenlaskijaa pari lusikallista suoraa nachojen päälle, lisää kana-kasvisseos sipsien päälle, lisää tuorejuusto-salsaseos, pari lusikallista Koskenlaskijaa ja kaiken komeuden päälle viimeisenä mozzarella juustoraaste. 
Laita uuniin gratinoitumaan noin 10 minuutiksi, tarjoile lämpöisenä salaatin, tuoreen avokadon ja Coronan kera. 
Itselle ainakin iski nälkä tätä kirjoittaessa, joten taidan nyt käydä nappaan jääkaapista pienen palasen lautaselle :)
Kuinka monella lähtee kokeiluun näin maanantain kunniaksi ? 

Mahtavaa alkanutta viikkoa ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !