Sivut

tiistai 12. marraskuuta 2019

Sienestäjän suppilovahveropiirakka

Heipat vaan kaikille ! Pääsin käymään muutaman työkaverin kanssa sienimetsällä elämäni ensimmäistä kertaa tuossa loka-marraskuun vaihteessa. Metsästä tarttui semmoinen saalis mukaan, että nyt on sieniä ainakin alkutalveksi. Osan laitoin suoraan pikkelöitymään, osa lähti suoraan pakkaseen ja loppu osa päätyikin sitten suoraa lautaselle parissakin eri muodossa. Minulla kävi myös ihan tuuri sienimetsässä, nimittäin satuin melkein seisomaan sienien aateliaiden mustatorvisienien päällä.
Tänään jaetaankin jälleen yksi aivan ihanan perinteinen, mutta hieman tuunattu, sienipiirakan ohje. Hauska huomata, että tänä vuonna olen jakanut entistä enemmän kivoja reseptejä, onko teillä lähtenyt yhtään reseptiä kokeiluun asti? Edelliset reseptit voit katsoa näistä linkeistä: kukkakaalikeitto, marjaisa nakukakku sekä punakaalilaatikko.
Piirakkaan tuo pientä lisätwistiä Foodinin kookos-amino-kastike, joka uuden kokeilun innosta tarttui mukaansa tämän vuoden I love me-messuilta. Lisäksi täytteeseen on upotettu porkkanaa, sekä mukavan pehmeää tulisuutta tuo chilijauhe. Piirakkaan on myös upotettu yksi pieneksi hakattu mustatorvisieni tuomaan hieman sienen makua.
Ainekset:
piirakkapohja
5dl suppilovahveroita
3 porkkanaa
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
2dl kermaa
2 kananmunaa
3rkl kookos-amino-kastiketta (Foodin)
suola, pippuri, chilijauhe, kuivattu basilika
mozzarellajuustoraastetta
Sulata valmis piirakkapohja tai valmista pohja itse alusta lähtien. Itse tykkään käyttää näitä valmis piirakkapohjia vaan niiden helppouden takia, sekä siksi että oma luottoresepti on kadonnut muutossa. Painele piirakkapohja noin 26cm leveään vuokaan tasaisesti. Kuutioi sipuli, hienonna valkosipulin kynnet ja leikkaa porkkanoista ohuita lantin muotoisia viipaleita. Sekoita sipulit, porkkanat sekä sienet keskenään ja kumoa sekoitus piirakkapohjan päälle. Sekoita kerma ja kananmunat. Lisää seokseen amino-kastike sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos täytteen päälle ja lisää mozzarellaraaste. Paista uunissa 175asteessa noin 30min, juuston pitää olla kullanruskeaa ja täytteen hyytynyt.
Tämä kyseinen piirakka katosi alta aikayksikön parempiin suihin, joten ei kun herkuttelemaan!

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi tää kuulostaa ja näyttää hyvältä! Tämän syksyn/talven puolella olen erityisen innostunut sienistä varsinkin kastikkeissa, mutta tällainen piirakkakin voisi olla tosi hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää piirakka on todella mukava vaihtelu sienikastikkeen tilalle, ja uppoaa helposti kaikki ylijäämäsienet:)

      Poista

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !