Sivut

perjantai 5. huhtikuuta 2019

Keväinen kukkakaalikeitto ja pekonirouhe

Heipat vaan kaikille ja ihanaa huhtikuun alkua! Virallisesti kun huhtikuu hurahtaa käyntiin, niin kevät on täällä. Ensimmäisiä talvitakkeja on jo laitettua kaappiin piiloon, mutta pari pitää kuitenkin säästään nimittäin ollaan lähdössä noin viikon päästä Sallaan viikoksi rentoutumaan. Tekee ihan hyvää päästä hetkeksi pois kaikkien velvollisuuksien ja kiireiden keskeltä, Sallan reissun jälkeen lähtee pyörät pyörimään ja ihan urakalla, mutta siitä lisää hieman myöhemmin.
Mutta sitten päivän aiheeseen, nimittäin nyt olisi taas reseptivinkit jaossa! Kukkakaalista tulee mieleen vaan ihanat kesäpäivät, vähän grillausta, uusia perunoita, tuoretta kukkakaalia ja voita äidin tapaan. Kesän kukkakaalikautta päästään fiilistelemään hieman etuajassa, keiton muodossa. Kukkakaalikeitto sopii niin alkuruoaksi kuin pääruoaksi. Se on ihanan samettista ja kevyttä ja tälle keitolle on kyllä vaikea sanoa ei. Kukkakaali on muutenkin tosi monikäyttöinen raaka-aine. Siitä saa pyrettä, marinoitua, riisiä, Wingsejä, röstejä joko sellaisenaan höyräytettynä tai paistettuna, eli melkein ihan mitä vaan.
Kukkakaalikeitto n. 4annosta

Pakastekukkakaalia 2pss tai 2 tuoretta kukkakaalia
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1kasvisliemikuutio
 1tl pähkinäöljyä
2.5dl kermaa

Pekonirouhe
1 pkt Amerikan pekonia
1/2tl paprikamaustetta
Kuutio sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipulit pähkinäöljyssä ja lisää kukkakaalit ja kasvisliemikuutio. Paista hetki koko seosta ja lisää vettä niin että kukkakaalit peittyvät. Anna kiehua niin kauan että kukkakaalit ovat kypsiä. Sillä välin voit tehdä pekonirouheen. Viipaloi pekonit ja lisää ne kylmälle pannulle. Pekoneista saa suurimman osan rasvasta pois kun paiston aloittaa kylmältä pannulta, jolloin et myöskään tarvitse paistorasvaa. Kun pekonit ovat rapsakoita, lisää paprikamauste. Siirrä pekonit talouspaperin päälle jäähtymään. Talouspaperiin jää loput rasvat. Kun pekonit ovat viileitä rouhi, paista uudelleen ja valuta viimeisetkin rasvat talouspaperin päällä.
Viimeistele keitto, soseuta osittain kukkakaalit joko sauvasekoittimella ja tai blenderissä. Lisää kerma, ja halutessasi valkosipuli- tai yrttituorejuustoa. Soseuta samettisen sileäksi. Tarkista maku ja mausta haluamallasi mausteilla, esimerkiksi basilikalla tai oreganolla. Annostele lautasille, lisää pekonirouhe keiton päälle, upota lusikka ja nauti. Voit tehdä myös keitosta vegaanisen version vaihtamalla kerman maustettuun kaurakermaan ja pekonin soijarouheeseen. Voit tarjoilla keiton tuoreen leivän tai krutonkien kanssa. Jos teet itse krutongit voit paistaa ne pannulle jääneessä pekonin rasvassa.

Kuinkas monella lähtee resepti testaukseen?

Ihanan aurinkoista perjantaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !