Sivut

maanantai 27. toukokuuta 2019

Naku-marjakakku kesän juhliin

Heipat vaan kaikille! Viimeksi jaettiinkin keväisen kukkakaalinkeiton reseptiä, jonka pääset luonnollisesti lukemaan tästä. Käännetäänkin sitten päät vuorostaan tuonne jälkiruoka-osastolle, nimittäin vuorossa olisi ehkä helpomman ja kauneimman kakun vuoro. Saanko esitellä marjaisan nakukakun:
Nakukakku ehkä maailman helpoimpia kakkuja tehdä ja niistä tulee myös kauniin näköisiä. Nimitys nakukakku tulee siitä kun kakun reunoille ei ole laitettu ollenkaan vaan kakun reunat on jätetty paljaaksi ja ylivaluneet täytteet on sivelletty paletilla tasaiseksi. Muistan kuinka omissa valmistujaisissani oli tarjolla mango-nakukakku, ja se oli yksinkertaisesti kaunis. Tämä on myös kivaa vaihtelua sen iän ikuisen kermakakun tilalle. Nakukakku on todella helppo tehdä ja tämänkin kakun hinnaksi tuli yhteensä noin 10€, eli ihan suhteellisen halpakin.
Tarvitset siis vain:
1 valmiskakkupohja(3osainen) tai itse tehty kakkupohja
1purkki (2.5dl) kauravispi
2 purkkia vadelma-valkosuklaarahkaa
hieman sokeri, tai hunajaa
1 tölkki spriteä
Jäisiä vadelmia
tuoreita mansikoita ja mustikoita

Itse halusin tällä kertaa oikaista oikein huolella ja kannoin kaupasta kotiin valmiin 3 osaisen kakkupohjan(toisin sanoen, en osaa leipoa kakkupohjaa onnistuneesti). Aloitetaan vatkaamalla kauravispi, tämä vaahtoutuu paljon nopeammin kuin tavallinen vispikerma, lisäksi se on paljon kuohkeampaa ja kevyempää tavalliseen vispi/kuohukermaan verrattuna. Vispaantuneeseen kauravispiin lisätään maustetut rahkat ja vispataan lisää ilmaa massaan. Maustetaan joko sokerilla tai hunajalla oman maun mukaan. 
Sitten aloitetaan kakun kokoaminen: kostutetaan ensimmäinen kerros spritellä ja kuorrutetaan noin sentin paksuinen kerros täytettä pohjan päälle. Nostetaan toinen kerros ja toistetaan uudestaan, mutta tähän väliin lisätään lisäksi jäisiä vadelmia. Viimeinen kerros tehdään samoin, mutta kuorrutetaan noin 1.5 sentin paksuinen kerros päällimmäiseksi. Vedä paletilla kakun reunat tasaiseksi ylivaluvista täytteistä. Anna kakun seistä hieman jääkaapissa ennen koristelua jotta täytemassa hieman jähmettyy. Koristellaan kakku tuoreilla mansikoilla ja mustikoilla, voit lisätä koristeeksi myös mintun lehtiä, kukkia ja vaikkapa macaronseja. 
Tämä on siitä helposti muunneltava kakku, vaihtaa vain rahkan maun ja taas yllätät vieraat makealla tavalla!

Kuinkas monella tämä lähtee kokeiluun heti ensimmäiseen grilli-iltaan tai miksei rippijuhliin?

2 kommenttia:

  1. Oi ku näyttää namilta. Nätti kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Jos itse kokeilet tätä, niin let me know, haluan nähdä muidenkin versioita tästä herkusta!

      Poista

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !