Sivut

maanantai 25. kesäkuuta 2018

Szimpla Kert

Hyvää huomenta ihanat ! Täällä ollaan pikku hiljaa selvitty juhannuksesta ja tämä viikko lähtee käyntiin sopivasti iltavuorolla, miten teidän juhannukset meni ?
Mutta nyt olisi tarjolla ensimmäinen näkemisen ja kokemisen arvoinen suositus Budapestissa, nimittäin Szimpla Kert. Tämän paikan löysimme oikeasti täysin sattumalta, nimittäin löysimme pienellä googlettelulla pienen pubin joka tarjoili pelkkiä paikallisia pienpanimoiden oluita sekä Caravan-ruokakoju alueen niin sanotusta juutalaiskorttelista. Pikku pub oli vielä kiinni siihen aikaan ja Caravan-alueella kävimme vain haistelemassa ja syömässä silmillämme niin huomasimme kuinka paljon ihmisiä meni hieman epäilyttävän näköiseen rakennukseen, mutta päätimme seurata perässä uteliaina.
Sisään mennessä pienet epäilyksen ja epävarmuus nousivat mutta kun pääsimme pois niin sanotusta eteisestä niin minun ja matkakumppanin suusta tuli vain että vau ! Meillä ei ollut mitään hajua että mihin me olimme oikein päätyneet. Olimme kuulleet että Budapestissä voi löytää erikoisia "rauniobaareja" ja epäilimme että Szimpla Kert oli yksi tällaisista. Samaan ränsistyneeseen rakennukseen oli pystytetty monta erilaista baaria ja toimijaa. Yläkerrasta löytyi yksi ruokapaikka, alhaalla pystyi vuokraamaan vesipiippuja, sisustuksessa oltiin käytetty paljon erilaisia kasveja, valoja, ruostuneita ja eri paria olevia tuoleja ja pöytiä, vanhojen autojen raatoja, erilaisia taideteoksia, puutarhatonttuja. Tämä oli sellainen paikka mihin Suomessa ei voi törmätä.
Päivällä paikka kuhisi valokuvaajia ja bloggaajia, turisteja ja paikallisia istumassa iltapäivää. Szimpla Kert on päivällä todella kaunis ja rauhallinen paikka missä pystyi vaan istua ja ihmetellä sen kummallisuutta, mutta illalla kun alkaa hämärtymään paikka muuttuu todella mystiseksi ja mielenkiintoseksi sulatusuuniksi. Paikalla oli todella paljon erimaalaisia turisteja, eri ikäisiä ihmisiä, ja paikallisia. Myös tarjonta oli laaja, löytyi erilaisia coctaileja, oluita, viinejä ja musiikkia. Yläkerrassa soitettiin kunnon teknoa ja alakerrasta löytyi tanssilattia lasiseinän takaa jossa soitti DJ, kankailla katetussa pihassa pystyi seurustelemaan väen paljoudesta huolimatta. 
Jos haluaa kokea paikan kauneuden kannattaa paikalla saapua kuuden seitsemän aikaan, varata mukaan käteistä ja uteliaista mieltä. Tämä on kyllä sellainen paikka missä voi käydä uudestaan ja uudestaan kyllästymättä. 

Szimpla Kert
Budapest, Kazinczy u. 14, 1075 Unkari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !