Sivut

maanantai 18. kesäkuuta 2018

BUDAPEST

Heipat vaan kaikille ! Täällä ollaan eilen kotiuduttu Budapestissä ja tänään arki lyökin jo kasvoille, mutta sitä ennen tulenkin kirjoittelemaan pientä tiivistelmää reissusta. Tulossa on kuitenkin pari erilaista ruoka ja juomasuositusta, näkemisen arvoisia paikkoja ja syvempiä postauksia kuluneista päivistä nimittäin tämä on pieni pinta raapaisu reissuumme !
Budapest oli siis minulle entuudestaan jotenkin tuttu paikka, nimittäin parisen vuotta sitten vietin kolme viikkoa työharjoittelussa Budapestin lähellä olevassa maatila-matkailu kohteessa ja jokaisen lyhyen kaupunki käynnin jälkeen rakastuin entisestään Budapestiin ja tämä reissu syvensi entisestään tätä tunnetta. Unkarin pääkaupunki on todellinen taivas vanhan arkkitehtuurin ihailijalle, historiafanille ja ruoan sekä juoman ystävälle.
Me olimme varanneet viiden päivän reissun ja ihan valehtelematta voin sanoa että viiden päivän aikana kävelimme varmasti 70km, joten hyvät kävelykengät kannattaa pakkaa heti ensimmäisenä matkalaukkuun. Näin itse ainakin luulin tehneeni mutta tällä hetkellä jaloista löytyy komeat rakot että seuraavalla kerralla valitsen toisenlaiset kengät :D
Sää suosi meitä todella hyvin suurimmaksi osaksi reissua, ainoastaan yksi päivä oli sateinen aamusta mutta onneksi iltaa kohti sateet helpottivat ja ilma oli miellyttävän lämmin vaikka pari päivää olikin tuskaisen helteisiä. Onneksi kuitenkin sekä Budan että Pestin puolelta löytyi todella paljon nähtävää jotka sopivat kuumalle tai sateiselle säälle.
Täytyy sanoa että reissusta jääneet rakot ovat kyllä sen arvoiset, nimittäin löysimme todella paljon sellaisia pieniä paikkoja jotka ovat piilossa turisteilta, pieniä pubeja, ruokapaikkoja ja kauniita katuja jotka olivat nähtävän ja kokemisen arvoisia. Tällä tavalla saimme paremman kokemuksen unkarilaisesta kulttuurista ja pääsimme maistamaan esimerkiksi erilaisia paikallisia käsityöläis-oluita ja pienien viinitilojen viinejä joita ei löytynyt turistirysistä. Pitkien matkojen kulkeminen jonkun pienen paikan takia oli yleensä sen arvoista, nimittäin hyvä asiakaspalvelu ja ruoan tai juoman laatu ja alhainen hinta korvasivat sen matkustamisen vaivan. Vinkki: aina kannattaa poiketa sivukadulle nimittäin sieltä löytyy niitä paikallisia helmiä! 
Reissu meni oikeasti todella nappiin jos ei lasketa kotimatkan pieniä mutkia, meitä ei ryöstetty, kummallekaan tapahtunut mitään vakavaa tapaturmaa emmekä eksyneet. Kotimatkalla meillä tuli pieniä ongelmia lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen kanssa sekä hirveä keretä lennolle ja Tampereella bussiin ja junaan. Mutta tällä reissulla opittiin että tehdään lähtöselvitykset ajoissa ja ostetaan edestakaiset matkat.

Jos haluat saada matkavinkkejä niin kannattaa jäädä ihmeessä kuulolle ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !