Sivut

tiistai 12. toukokuuta 2015

hungary

Heippati hei ! Ensimmäinen viikko Unkarin Akac-tanyassa on ohitse ja viettelen juuri nyt toista vapaa päivääni. Eilen oli ensimmäinen vapaa päivä ja sen kulutimme Roosan, Miron ja Miikan kanssa Budapestissä eksyen ja vähän shoppaillen. Ansaitut loma päivät pitää viettää harkiten.
Mitä mä sitten teen täällä ? Mulle tarjottiin mahdollisuutta lähteä tänne Akac-tanyaan ns. työssäoppimaan kolmeksi viikoksi. Oon osana siis koulun ja EUn projektia. Akac-tanya on hevosmatkailu-majoitus paikka josta löytyy heppoja, koiruuksia ja söpö Ilona-aasi.
Tää mesta on ihan älyttömän ihana, tulee Suomen joku maatila mieleen, todella kodikas paikka. Täällä pääsee tekeen töitä joka ikistä lajia paitsi datanomien ja maalareiden hommia. Keittiö rupee oleen aika hyvin omaa jaettua valtakuntaa ja siellä viihtyy. Paikan virallisen kokin kanssa kommunikointi on älyttömän hankalaa koska meillä ei ole yhteistä kieltä, eli pantomiimi ja viittomakieli toimii ja saahan tässä samalla treeniä siihenkin.
Mä lähden viettämään mun vapaa päivää tuonne pihalle koneen äärestä. Aurinkotuoli ja kirja kutsuu Jonnaa. Viimeistään viikon päästä tulen uudestaan kirjoittelemaan teille.


♥:lla Jonna

7 kommenttia:

 1. Varmasti hieno kokemus! Ja upeita kuvia :-)

  therewillbesunshine-emilia.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Itse palasin viime kuun 15. päivä kuuden viikon työssäoppimisjaksolta Unkarista! Oltiin etelässä, kaupungissa nimeltä Hodmezövasárhely. Opiskelen kokiksi, joten päästiin poikaystävän kanssa näkemään miten ravintola toimii Unkarin maaperällä :D kuviesi maisemat tuovat niin kys. matkan mieleen! Toivottavasti loppuharjoittelusi menee loistavasti! :)

  saijabbloggaa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä emme työskentele ravintolassa vaan majoituspalvelussa. Keittiö on kotikeittiö ja vähän haastava ravintola keittiöön tottuneelle. Kiitos paljon :)

   Poista
 3. Oho (meikä selaa silmälaput päässä taas) ja siekin opiskelet kokiksi! Upee juttu! :D

  VastaaPoista
 4. Paikka tarvitsee kyllä uusia kykyjä keittiöön. Oltiin tuola ratsastusmatkalla jokunen vuosi sitten ja ainoa pettymys oli ruoka.... Jäi syömättä monena päivänä. Onneksi Budapest tarjoaa myös upeaa ruokaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei ! Harmi ettei ruoka miellyttänyt sinua. itse olen innostunut unkarilaisesta ruoasta ja kokkimme taidot ilman koulutusta yllättivät tämän kokkiopiskeljan. Budapestissa vielä on monet ruokapaikat kaluamatta :)

   Poista

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !