Sivut

lauantai 11. toukokuuta 2019

Stockholm 2019

Heipat vaan kaikille! Täällä ollaan palauduttu meidän minireissusta kauhean yskän, aivastelun ja nuhan saattelemana. Taisin saada hieman kylmää reissussa, joten sinkkikuuri tulille ja paksu kaulahuivi kaulaan toukokuusta huolimatta. Mutta sunnuntaina hypättiin siis siskon kanssa laivaan ja lähdettiin pienelle tyttöjen shoppailureissulle Tukholmaan. Viimeksi on Tukholmassa maissa käyty parisen vuotta sitten jouluna, jolloin jo hieman rakastuin kaupunkiin, mutta keväinen Tukholma sai minut rakastumaan vielä entisestään tuohon naapurimaan pääkaupunkiin! Vaikka ei nähty kukkivia kirsikkapuita, jotka hohtaa nyt Helsingissä ja muussakin Suomessa loistossaan, ja sää oli pilvinen sekä tuulinen niin silti kaupunki ei menettänyt viehätysvoimaansa. Koko päiväksi oltiin luvattu tihkusadetta, kylmää tuulta sekä pieniä lämpöjä niin saimme onneksi nauttia pilkahtelevasta auringosta ja suhteellisen lämpöisestä kelistä, ainahan pääsi myös jännille sivukaduille piiloon kovaakin tuulta.
Meillä ei ollut oikein millaisia suunnitelmia mitä halutaan tehdä ja nähdä maissa, vaan pikemmin mentiin täysin fiilispohjalla. Välillä on ihan mukavaa vetää täysin ilman suunnitelmia, mennä tilanteiden mukana sekä heittäytyä hieman jopa hulluksi. Piristää yllättävän paljon ja pitkän aikaa, sekä sillain niitä unohtamattomia reissuja luodaan. Ja voin kertoa sen, että sillon kun elämä on todella tarkkaan aikataulutettu niin välillä niiden aikataulujen unohtaminen ja asioiden tekeminen ilman ylimääräisiä tekijöitä, vaikka puhutaankin vain pienestä päiväreissusta, on aika terapeuttista. 
Kuitenkin oli pari asia mitä tiedettiin haluamme tehdä siskon kanssa kuuden tunnin aikana, nimittäin kauppojen läpi koluaminen, sekä pelkkä kaupungin ja kevään fiilistely, että tietenkin hyvä ruoka oli ykkösprioriteetti. Mutta me ei suunniteltu että missä nämä haluttiin tehdä. 
Maissa ollessa matkaa tuli käveltyä melkeinpä 15km, kierrettiin Galleriassa, käytiin Åhlens Cityssä, kurkkaamassa Sephoran valikoima, ja lopulta päädyttiin vanhaan kaupunkiin todella ihanaan kahvilaan lounaalle. Cafe/konditoria Schweizer oli kyllä pala oikeaa Tukholmaa. Heiltä löytyi valikoimista leipiä, kotiruokaa, erilaisia taivaallisia leivonnaisia, käsityöhunajaa ja paikan päällä puristettua appelsiinimehua. Myös kahvilan sisustus oli kyllä ihana, seinät oltiin kirjoiteltu täyteen erilaisia ja eri kielillä tekstejä, katto oltiin vuorattu kukilla ja huonekalut eivät olleet samaa sarjaa vaan täysin eri paria sekö eri aikakausilta. Schweizeristä taisi tulla mun uusi lempi- ja vakiopaikka Tukholmassa!
Tukholmassa on aina niin paljon nähtävää, siksi seuraavaksi suunniteltiin siskon kanssa lähteä viettää pitkää viikonloppua tuonne❤️.

Mikä on teidän lempipaikka Tukholmassa? 

2 kommenttia:

  1. Musta Tukholma on ihan superkiva lomakaupunki, vaikka onkin niin lähellä :) Viimeksi olin siellä puolitoista vuotta sitten joululomalla poikaystäväni kanssa, ja vietettiin ihana joululoma. Mentiin lentäen, kun ei tykätä laivalla yöpyä, ja juna lentokentältä keskustaan oli myös tosi kätevä.
    Ihania kuvia sulla tässä postauksessa, niiden kautta oli ihana palata omiin Tukholma-fiilistelyihin, kiitos!:)
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos !
      Täytyykin kokeilla seuraavaksi tuota lentämällä menemistä. Jouluinen Tukholma on myös musta yhtä ihana kuin keväinen, sieltä saa haettua semmoista pientä buustia joulujärjestelyihin ja ihmiset on niin hyvällä tuulella. :)

      Poista

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !