Sivut

torstai 13. syyskuuta 2018

Miten valmistaudun lähipäiviin ?

Heipat vaan kaikille ja mukavaa torstaita ! Meikäläisellä starttaa tänään tämän kuukauden lähipäivät, eli tässä samalla valmistaudun lähtemään ajelemaan kohti Tamperetta. Vaikka kyseessä onkin vasta toinen lähijakso niin silti huomasin, että tässä on noussut pienet rutiinit tälle kouluviikolle. Mä tykkään valmistella paljon etukäteen niin sitten niitä asioita ei tarvitse stressata koulun penkillä, kotiin tullessa tai aamusta lähtiessä kohti koulua. Kuitenkin päivät venyvät todella pitkiksi siksi on hyvä pitkin viikkoa tehdä pieniä asioita joita ei tarvitse sitten murehtia kriittisillä hetkillä.
Nämä lähijaksot on ainakin itselle sellaista arjesta irrottautumista, normaalisti kun töihin lähtee heittää hiukset vaan nutturalle ja naama ilman minkään näköistä meikkiä. Mutta nyt kun pääsee lähtemään oikeasti ihmisten ilmoille, mikä sitten tarkoittaa itselle juurikin sitä että pääsee vähän laittautumaan normaalia enemmän ja panostamaan itseensä. Erilaiset kasvonaamiot ja -kuorinnat ovat allekirjoittaneelle ainakin tällä hetkellä parasta mitä on ikinä kehitelty. Lähipäiviä kohti pääsee puhdistamaan kaikki keittiön rasvat ihosta eikä tarvitse heti pelätä että huokoset on heti täynnä frittirasvaa.
Hyvät ja riittävät yöunet on myös todella tärkeässä osassa mun lähijakso rutiineja, mutta aina se ei onnistu. Siksi tummien ja turvonneiden silmien pelastus on nuo Kocostarin Princess Eye Patchit. Hankin nuo viime vuonna i love me-messuilta kokeiluun ja en voi muuta sanoa että ne on olleet pelastajat jokaisena tärkeänä aamuna.
Kun lähijakso alkoi häämöttämään aloitin siivoamisen. Imurointia, tiskausta, pyykinpesua, kun koti on siisti  niin on mukava lähteä kouluun kun tietää ettei tarvitse koulusta tultaessa alkaa heti siivoamaan vaan voi rauhassa palautua päivästä ja tehdä ehkä jotain koulutehtävää eteenpäin. Myös ruoan tekeminen valmiiksi on iso helpotus, tällä hetkellä hellalla poriseekin siksi herkkusienikeitto. Ei tarvitse kotiin tultaessa pohtia että mitäs sitä söisi vaan voi ottaa suoraa kupin käteen ja nostaa jalat pöydälle.
Myös lähijakso tarkoittaa sitä, että saa lakkaa kynnet. Normaalissa elämässä kynsilakan käyttö on epävirallisesti kiellettyä ja niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä ja silmän iloa. Siksi vikana iltana ennen jakson alkua on hyvä istua alas ja lakata kynnet samalla katsoen joko Netflixiä tai fiksaten viimeisiä osia koulutehtävistä.

Ihan varmasti sieltä ruutujen toiselta puolelta löytyy muitakin monimuoto-opiskelijoita, millaisia rutiineja teillä on kontaktiviikonloppuja varten ? 
Ja muutenkin, mitä rutiineja teillä on koulupäiviin valmistautuessa ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !