Sivut

tiistai 24. heinäkuuta 2018

Budapestin eläintarha

Heipat ihanat ja mahtavaa viikon alkua ! Näillä jatkuvilla hellepäivillä on hyvä palailla vähän tuonne Budapestin reissuun, nimittäin mainitsemisen ja näkemisen arvoinen kohde tulevaisuudessa sinne matkaavalle on Budapestin eläintarha. Vaikka Suomessa on hienot eläintarhat, oma lemppari tietenkin Korkeasaari, sekä Ähtärin eläinpuisto mutta tuo Budapestin eläintarha on siis vähän maailmaa nähneelle isokin yllätys. Kun otimme eläintarhan käyntilistalle oli odotukset todella matalat, itse nimittäin odotin juuri samanlaista eläinpuistoa kuin Korkeasaari on mutta lajien laajuus ja eläinten olot yllättivät todella positiivisesti !
Budapestin eläintarhassa näimme sellaisia eläimiä mitä itse en ikinä uskonut näkeväni, nimittäin eksoottisiin maihin matkustaminen on tällä hetkellä minulla vain haave piikkikammoni takia, niin loppupeleissä "näinkin lähellä" Suomea löytyi näitä upeita otuksia. Budapest myös tunnetaan pitkästä historiastaan ja kauniista arkkitehtuuristaan niin tämä myös näkyi eläintarhan puolella, nimittäin vanhat eläinten talot olivat jätetty paikoilleen ja otettu uusio käyttöön, esimerkiksi eläinten historian ja kehityksen kertomiseen. Kauneimpia rakennuksia oli varmaan juuri tuo entinen norsutalo. Tilalle oli tietenkin rakennettu paremmat olotilat mutta arkkitehtuurin rakastajalle vanhojen rakennusten säilytys oli oikea onnen potku.
Isona plussana jos halpaa hintaa ei lasketa niin oli se että vierailijat pääsivät oikeasti kävelemään joidenkin tarhojen lävitse, kuten esimerkiksi Korkeasaaressa pääset kävelemään kenguruiden ja emujen aitauksessa, niin tuolla pääsi käymään erilaisten lintujen häkeissä, esimerkiksi korppikotkien, yöeläimien aitauksessa josta löytyi myös lepakkoja katosta roikkumasta, perhostalossa pääsi kävelemään suurien kukkapenkkien ja puiden lävitse perhosten samalla lennellessä ympärillä, myös kameleiden sekä kirahvien syöttäminen oli mahdollista ja tuolla oltiin luotu todella realistisia asuinympäristöjä niin että eri lajien edustajia, jotka luonnossa elävät sovussa, oltiin laitettu samoihin aitauksiin, esimerkiksi kilpikonnia löytyi melkein joka nurkasta, samoin erilaisia lintuja ja pieniä apinoita.
Eläintarhaan pääsee todella helposti pelkällä kakkosen metrolinjalla (keltainen). Metropysäkiltä kävelee maksimissaan 10minuuttia kauniin puiston lävitse ja liput eläintarhaan maksaa vain 10euroa (n. 3000 forittia).
Todella hieno kokemus ja suosittelen tätä osoitetta jokaiselle Budapestissä kävijälle, ei voi tulla pettymään. Täällä saa kulutettua helposti koko päivän ja mukaan kannattaa ottaa iso vesipullo ja hyvät tassuttelukengät !

Budapest, Állatkerti krt. 6-12, 1146 Unkari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !