Sivut

keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Mihin panosta ja mistä pihistän ?

Ihanaa keskiviikkoa ! Olen jo nähnyt tämän kyseisen haasteen monissa blogeissa ja halunnut tehdä oman versioni tästä, mutta se olikin vaikeampaa kuin luulin. Olen todella tarkka rahankäytön suhteen ja pihistelen helposti monissa asioissa, siksi löysinkin enemmän asioita mistä pihistän kuin mihin panostan. Tämä postaus on ollut viikkoja luonnoksissa ja olen pikku hiljaa kirjoitellut ja hionut tätä kokoon.
Olen ollut muutenkin tosi vaitonainen täällä blogin puolella rahan käyttöni suhteen, esimerkiksi olen jättänyt jo monta vuotta sitten ostospostaukset pois, vaikka koenkin materialismionnellisuutta joistain asioista. Mutta raha on keskustelun aiheena erittäin arka suomalaisille ja tilipussin suuruutta ei kerrota joissain tilanteissa edes omalle puolisolleen, mikä tietenkin on erittäin tyypillistä suomalaista.
Mutta eiköhän sitten siirrytäkin itse asiaan:
Näihin panostan:
Ruoka ja kahvi
Itse olen jotenkin huomannut että se arvostus laadukkaita raaka-aineita kohtaa kun ihan perus kotiruokaakin tekee niin on välillä liian pieni. Me käytiin todella pitkään Lidlissä kaupassa mutta nyt ollaan allekirjoittaneen aivopesusta siirrytty kotimaisiin ketjuihin. Laatuerot ovat ainakin lihojen suhteen todella suuret, siksi ilomielin maksankin vähän enemmän laadukkaasta ruoasta ja laajemmasta valikoimasta. Kahvin suhteen meillä onkin Janin kanssa kirjoittamaton sääntö, joko KultaKatriinaa tai Juhla Mokkaa, ja maksoi mitä maksoi. Itse en suostu juomaan edes niin sanottuja kauppojen omien merkkien kahveja, maku ja laatuerot ovat niin suuret että aamukahvista tulee vaan pahalle päälle.
Elektroniikka
Kun panostaa elektroniikkaan niin tietää ainakin että on toimivat pelit ja pensselit. Itse kun teen uusia hankintoja tutkin netistä tosi paljon ja kyselen nerokavereilta että mikä on semmoinen mikä kannattaa ottaa. Itselle puhelin, tietokone ja kamera ovat tärkeimpiä hankintoja mitä voi tehdä mutta sitten voin myös törsätä esimerkiksi kunnon äänentoisto järjestelmiin, kuten tein viime syksynä ja ostin Marshallin kaiuttimen, pitkä ikäinen ja ajaton muotoilu eli hintansa väärtti. Elektroniikassa panostan juuri pitkä ikäisyyteen, ei tarvitse olla heti vaihtamassa parempaan.
Pimu ja Leena
Tytöt ovat kuin lapsia minulle kuten varmaan te jotka olette blogiani lukeneet enemmänkin, kisutyttöjen terveys ja onnellisuus on minulle kaikki kaikessa ja siksi on tärkeää panostaa ja kuluttaa rahaa tyttöjen ruokaan, raapimapuuhun ja leluihin. Vaikka rahaa palaa, niin hyvällä omatunnolla, koska tiedän varmana että tytöt elävät pitkän ja terveellisen elämän.
Elämykset ja kokemukset
Rakastan erilaisia elämyksiä ja arvostan kokemuksia, sellaisia joita joiden tekemättömyyttä ei tarvitse sitten katua eläkepäivillä. Jos joku ehdottaa että lähdetään tekemään jotain lyhyellä varoitusajalla, olen mukana, tai sitten pistän asiat sellaiseen kuntoon että pääsen mukaan. Ja hinnalla millä hyvänsä, tietenkin.
Kosmetiikka
Kosmetiikan kanssa minulla on todella ristiriitaiset tunteen, en tiedä että panostanko siihen vai pihistänkö siitä. Käytän joitain kalliita tuotteita ja sitten myös käytän joitain halpoja tuotteita. Panostan paljon meikkipohjan tuotteisiin, kulmakarvoihin, ihon puhdistukseen ja kosteutukseen, hiustenhoito tuotteisiin ja nykyaikana kynsienhoitoon ja kynsilakkoihin.
Näistä pihistelen:
Alkoholi
Jos pitää käydä hakemassa pullo viiniä tai kuohuvaa niin valitsen kyykkyviinit. Niitten maut ovat yleensä paljon paremmat omaan suuhun ja niitä ei ole hinnalla pilattu. Oluiden suhteen sitten taas en tingi omasta vakiomerkistä ja vaikka olen erikoisoluiden ystävä niin jätän ne sinne hyllyyn korkeiden hintojensa vuoksi. Yleensä alkoholin suhteen valitsen sen halvemman vaihtoehdon, koska miksi maksaa hirveitä summia maksansa myrkyttämiseen.
Astiat
Multa löytyy paljon Pentikin astioita joita minulle on kerätty 15-vuotiaasta asti, samoin löytyy Iittalan ja Arabian astiastoa. Kun muutin omilleni käytimme näitä Pentikin astioita ja nyt olen pikku hiljaa keräillyt näitä Ikean halpoja lautasia arkikäyttöön. Ei haittaa jos hajoaa tai kulumaa tuleen, toisinkuin näissä kalliissa lautasissa ja kupeissa haittaa, koska tunne- ja rahallinen arvo riipaisevat jos hajoavat. Nyt nämä kalliimmat astiat ovat jääneet niin sanottuun juhlakäyttöön, hyvä niin.
Kampaaja
Kampaajalla käynti on sellainen josta haluan pihistää. Nykyään pelkkä hiustenleikkaus kampaajalla maksaa sen verran paljon että saman työn voit teettä halvemmalla esimerkiksi ammattiopiston parturi-kampaamopuolella opiskelijatyöllä tai olla leikkaamatta ja syödä vitamiineja että hiukset kasvaisivat. Vaalennuksista huolimatta en omaa paljoa kaksihaaraisia enkä huonoa latvaa ja luonnonkiharoiden hiusten takia ammattilaiset puolittavat puolet isomman summan vaikeuden takia. Siksi pikemmin satsaan hyviin hiusten hoitotuotteisiin kuin itse kampaajalla käyntiin. Myös värjäyksen teen kotona. Saapahan sellaisen lopputuloksen kuin itse haluaa.
Kosmetiikka
Kuten ylempänä mainitsin että kosmetiikan suhteen kulutukseni ja tunteeni ovat ristiriitaiset. Kosmetiikan suhteen pihistän yleensä luomiväreissä, ripsivärissä, huulipunissa(vaikka omistan pari kalliimpaa), rajauksissa ja hiusten muotoilussa. En kuitenkaan ole koskaan sortunut halpojen hintojen kanssa kiinatuotteisiin, vaan olen löytänyt ne hyvät ja halvat tuotteet nettikaupoista ja marketeista. Kosmetiikan kanssa on tärkeää löytää kultainen keskitie niin lompakko kiittää.
Löytyy sinun panostus ja pihistys listoista samoja asioita kuin minulta ?

2 kommenttia:

  1. Nää on hirmu kivoja postauksia, ilolla luen aina vastaantullessa. :D siun listauksia katsellessa tuli fiilis, että miulla varmaan kaikki asiat päätyis lopulta tuonne panostan-kohtaan, hups... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tykkään todella paljon näistä, näillä pääsee vähän näkemään kirjoittajan ajatusmaailmaan. :) Mutta kaikkihan me joskus juksataan itseemme ja satsataan pihistysjuttuihin :D

      Poista

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !