Sivut

keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Valion juustomestarin herkuttelujuustot-tasting

Kaupallinen yhteistyö: Valio ja Radio Nova
*juustot saatu
Heipat vaan kaikille! Olisiko sinulla hetki aikaa puhua juustoista? Mä osallistuin tossa kuun vaihteessa Radio Novan sivuilla yhteen kilpailuun, jossa pääsee tutustumaan pintaa syvemmälle Valion juustomestarin herkuttelujuustoihin ja onnetar suosi meitsiä, nimittäin mut valittiin yhdeksi Valion hyvän juuston lähettilääksi muutaman muun kanssa. Osallistuttiin ravintola Kappelissa juustotastingiin, jossa meille kertoi lisää juustoista Valion oma juustomestari Anja Pölönen sekä oluiden yhdistämisestä juustoihin olutsommelier Maria Markus. Juusto- ja oluttasting antoi niin paljon lisää tietoutta juustoista, sekä yllätyksellisiä hetkiä suussa oluen kanssa yhdistettynä. Tiesitkö muuten, että Valion juustomestarin herkuttelujuustot ovat laktoosittomia ja niissä ei ole lisättyä sokeria? Tastingistä inspiroituneena halusin järjestää kavereille oman juustotastingin, jossa maistellaan Valion herkuttelujuustoja ja rentoudutaan hieman ennen alkavia joulukiireitä. Miljöönä meillä toimi Marski By Scandic-hotellin kokouslounge. Nyt haluaisin esitellä teillekin hieman näitä herkuttelujuustoja hieman pähkinän kuoressa, mutta minun omasta instasta pääset seuraamaan vielä muutaman viikon matkaani hyvän juuston lähettiläänä, sekä saamaan vielä lisää infoa(juustonhimoa) näistä Valion juustomestarin herkuttelujuustoista.
Vasemmalta löytyy Mustaleima*, joka ei ollut ennen tätä kampanjaa minun henkilökohtainen suosikki, mutta nyt oikean makuparin löytäneenä se vie kielen mennessään. Mustaleima on pähkinäinen ja hieman sipulinen, se on myös helppo yhdistää vaikka maapähkinävoin kanssa. Mustaleima on vähintään 9kuukautta kypsytetty voimakas emmental.
Keskellä komeilee Kappeli*, joka kermainen Saint Paulin-juusto, alun perin Ranskasta. Kappelin kanssa yhdisteltiin persimonin viipaleita, joka makeudellaan tasapainottaa hieman juuston mietoa happamuutta. Kappeli soveltuu täydellisesti vaikkapa joka päiväiseen ruoanlaittoon erilaisten makeiden hedelmien ja hillokkeiden kanssa.
Ja oikealla on Juhla Cheddar*, joka valittiin meidän tastingissa lemppariksi. Kappelissa järjestetyssä juustotastingissa maistoimme Juhla Cheddaria kanelicurdin kanssa ja makupari on taivaallinen. Valion omilla sivuilla myös makupariksi suositellaan tahinia. Juusto on mureneva, pitkään kypsytetty, se on luotu Valion 50vuotis juhlavuodelle ja palasi uudistuneena 110vuotis juhlavuodelle. Maku on hedelmäinen, täydellinen napsintajuusto.
Ylhäältä löytyy Keisarinna*, josta on tullut yksi omista suosikeista hyvän juuston lähettilään-pestin myötä. Keisarinnassa karamellimainen makeus ja sen kimmoisuus sekä kiteisyys tekevät juustosta todella herkullisen. Yhdistettynä kinuskiin tai hunajaan juuston oma karamellimaisuus pääsee oikeuteensa. Itse olen löytänyt oman erikoisen yhdistelmän, lakritsi-keisarinna-suolakeksi, monta erilaista makua tukemassa toisiaan. Keisarinna on yhdistelmä italialaisia kovia juustoja ja goudaa.
Keskellä oleva Hienoin Alppi Kreivi*, yhdistettynä viikunahillon kanssa sopii täydellisesti esimerkiksi leffasnacksiksi. Se on täyteläinen vuoristolaisjuusto joka sopii myös fonduepadan täytteeksi. Hieman happamat hedelmät, kuten rommissa pyöritetyt viinirypäleet ryhdittävät juuston makua vielä entisestään. Juustoa on kypsytetty noin 16kuukautta joka takaa voimakkaan ja vivahteisen makuelämyksen.
Alakulmassa on Salaneuvos vanhempi*, pitkään kypsytetty gouda, josta tulee esiin pähkinäisiä aromeja. Yhdistettynä persimonin sekä paahdettujen pähkinöiden kanssa juuston omat maut pääsevät oikeuksiin. Näin joulun alla voi kokeilla myös mantelimassan kanssa juustolautasella. Salaneuvos tangot käärittynä parmankinkkuun pääsivät myös tastingissä omaan suosioonsa.
Oletteko te maistelleet jo Valion juustomestarin herkuttelujuustoja ja mikä on oma suosikkisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !