Sivut

tiistai 12. joulukuuta 2017

Day in Stockholm

Joulukuu kiitää niin nopeaa vauhtia eteenpäin ettei kerkeä edes panikoimaan siitä kuinka paljon jouluvalmisteluita on vielä tekemättä. Pari lahjaa on vielä hankkimatta, kämpän lopullinen joulusiivous tekemättä, ja jouluruokien suunnittelu ja hamstraaminen on vielä edessä, mutta hyvin on vielä aikaa ottaa loppukiriä.
Me pidettiin Janin kanssa yhteistä talvilomaa viime viikko, jota molemmat jatkoivat yhteisellä parin päivän sairaslomalla. Me oltiin varattu yhdessä toisen kaveripariskunnan kanssa päivä Tukholmassa risteily, ja lähtö oli itsenäisyyspäivin iltana... Ei ollut mikään fiksuin valinta koska Helsinki oli aivan tukossa Linnan juhlien takia ja seisoimme ruuhkassa epätoivoisina ja päästyämme Espan kulmalle niin päätimme että lähdemme juosten laivaan koska emme ikinä pääsisi autolla tarpeeksi ajoissa terminaalille. No yritimme päästä kauppatorin lävitse mutta poliisit käänsivät meidät ja käskivät kiertää Senaatintorin kautta, ja me lähdimme. Päästessämme Katajannokalle olimme jo valmistautuneet myöhästymiseen, mutta päästessämme terminaaliin tajusimme että emme myöhästyneet, ei kun lippujen haku ja laivaan mars.
Vaikka reissun aloitus oli aika fiasko niin silti rennoilla mielillä noustiin laivaan. Jätimme kaikki matkatavarat hyttiin ja lähdettiin etsimään paikkaa missä voidaan nauttia yhdet matkan alun kunniaksi, suunnitella aikatauluja ja reittiä Tukholmaan jolla koetaan sekä nähdään mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa. Päätimme reitin, katsoimme mitä kauppoja, ravintoloita, kahviloita ja nähtävyyksiä sen varrella on, hyvin suunniteltu reitti edes auttaa ettei tule kiirettä keretä laivaan.
Sää ei Tukholmassa oikein ollut turistien puolella ja tihkusade yritti latistaa matkatunnelmaa, mutta säästä huolimatta yritimme saada kaiken ilon irti.
Ensimmäisenä iltana kävimme laivalla tutkimassa eri paikkojen ruokalistoja ja totesimme että koko laivassa on yksi ravintola missä voimme kaikki syödä, edes laivan buffet ei napannut meitä joulupöytätarjonnan takia, muuten muut ravintolat olivat täynnä kalaa tai äyriäisiä. Valitsemamme ravintola oli kyllä aivan mahtava vaikka tarjonta oli tosi suppea, henkilökunta todella iloista ja avokeittiö johon voit käydä itse kertomassa kokille palautteen ruoasta, kokkien työskentelyä oli iloa ammattisilmälle.
Tukholmassa rakastuin vanhaan kaupungin osaan, sen tunnelmaan ja ihmisiin, koko alue oli täynnä pieniä mukulakivi kujia ja paikallisten yritysten kivijalkaputiikkeja. Löysimme vanhasta kaupungista todella pienen italialaishenkisen ravintolan jossa ruoan hintalaatusuhde meni niin nappiin, eikä todellakaan ollut turistirysä. Kysyimme henkilökunnalta missä meidän kannattaa käydä vanhan kaupungin puolella ja vinkit osuivat todella hyvin meihin.
Olen huomannut matkustellessa sen että parhaimmat vinkit saa itse paikallisilta, he kertovat mitkä alueet, kaupat ja kuppilat ovat paras tapa tutustua paikalliseen elämään ja kulttuuriin, siksi yleensä luen matkaoppaita vaan sen verran että tietää mistä kannattaa lähteä etsimään paikallista elämää.  
Tukholma kyllä vei meidät kaikki mukanaan ja täytyy sanoa että kyseessä on sellainen kaupunki mihin voi ilomielin palata takaisin, vaikka kerta toisensa jälkeen.

Onko siellä ruudun toisella puolella muita Tukholmaan rakastuneita ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !