Sivut

perjantai 24. helmikuuta 2017

Lohtu-Lasagne

Aivan ihanaa perjantaita kaikille ! Tässä yhtenä päivänä mulla oli sellainen lohturuoka-olo, teki mieli sellaista mitä voi hyvillä mielin syödä eikä tule ns. morkkista kun meni taas herkuttelemaan.
Meidän taloudessa lohturuokiin luetaan lihapullat, lasagne, bataattiranut ja joku taivaallinen dippi, leivitetyt kanan rinnan ja tietenkin homemade pizza. Kaikkia noita yleensä tehdään ihan siitä riippuen mitä raaka-aineita on silloin kaapissa.
Koska mun lasagnen resepti on noussut meidän ruokapöydässä ihan suureenkin suosioon niin ajattelin tulla jakamaan teille tämän helpon ja nopean lohturuoan reseptin.
Tähän lohturuokien lohturuokaan tarvitset:

400g jauhelihaa
100g pekonia
2kpl porkkanaa
1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
200g tomaattikastiketta

60g voita
60g vehnäjauhoja
250g juustoraastetta
2.5dl ruokakermaa
2.5dl maitoa

lasagnelevyjä

50g juustoraastetta

3kpl Romantomaattia

Ensimmäisenä tehdään jauhelihakastike, kuoritaan punasipuli, valkosipulin kynnet ja porkkanat. Punasipuli leikataan pieneksi kuutioksi, valkosipuli litistetään veitsellä ja hienonnetaan ja porkkana raastetaan isolla raastinterällä. Suikaloi pekoni. Laita kaikki kastikkeen aineet kylmälle paistinpannulle(ei tomaattikastiketta), Pekonissa ja jauhelihassa on itsessään niin paljon rasvaa että et tarvitse paistamiseen rasvaa kunhan aloitat paistamisen kylmällä pannulla.

Sillä välin kun paistinpannu lämpiää laitetaan uuni 200asteeseen lämpiämään ja aloitetaan valkokastikkeen valmistamista. Sulatetaan kattilassa voi ja lisätään joukkoon jauhot, sekoitetaan kunnolla sekaisin ja annetaan ottaa seoksen ottaa hiukan lämpöä. Lisätään maito ja ruokakerma. Annetaan maito-kermaseoksen lämmitä melkein kiehuvaksi ja lisätään juustoraaste sekä hiukan suolaa ja pippuria. Sekoitellaan kunnes juusto on sulanut tasaisesti seoksen joukkoon.
Muista sekoitella jauhelihakastikkeen alkua samaan aikaan viereisellä levyllä. Kun jauheliha on ruskistettu ja sipulit kuulottuneet lisätään mausteet, itse käytin Janin pyynnöstä grillimaustetta ja pippuria mutta oman maun mukaan. Lisätään tomaattikastike ja hiukan sokeria. Sekoitetaan tasaiseksi.
Nyt meillä on 200asteinen uuni lämpöisenä, valkokastike, jauhelihakastike, voideltu uunivuoka ja lasagnelevyjä, aloitetaan kokoaminen. Laita vuoan pohjalle hiukan jauhelihakastiketta ja sen päälle ensimmäinen lasagnelevykerros, lasagnelevyjen päälle jauheliha- ja valkokastiketta ja seuraava kerros lasagnelevyjä. Toista niin kauan kuin tavaraa riittää. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle kaada loput valkokastikkeesta ja juustoraaste. Nosta uuniin ensi 10 minuutiksi, sillä välin leikkaa tomaateista viipaleita, ja lisää ne jo hiukan sulaneen juustoraasteen päälle. Anna lasagnen olla vielä noin 30 minuuttia uunissa niin että juusto muuttaa kultaisen ruskeaksi ja lasagne on kokonaan kypsynyt.
Lisää lasagnen päälle yrttiseosta tai tuoretta rucolaa/basilikaa ja nauti ilman morkkista.

Mitä piditte tälläisestä reseptistä ?

2 kommenttia:

  1. Ekalla silmäyksellä katoin et kuvassa oli itse tehty pizza, mut otsikosta huomasin olevani väärässä. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta. Tää resepti on pakko laittaa korvan taakse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuo hiukan pizzalta näyttää, suosittelen ihmeessä kokeilemaan :)

      Poista

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !