Sivut

perjantai 3. helmikuuta 2017

Uhmaikä

Uskon että jokainen joka on kasvattanut kissanpentuja tai kasvattaa tällä hetkellä voi samaistua tähän postaukseen. Meidän noin 8kk vanhoille kisutytöille on iskenyt uhmaikä...
Kuvitelkaa kuinka kaksi pientä mustaa kissaa juoksee ympäri asuntoa pienine terävine kynsineen ja rajoja kokeillaan koko ajan, tavalliset kiellot mitä tytöille on opetettu ei enää tehoa. Ollaan opetettu ettei keittiön tasoille ja ruokapöydälle ole pienelle kissalla asiaa mutta nyt ne on niitä paikkoja mihin on pakko päästä ja kieltäminen ja useaan kertaan pois nostaminen ei auta vaan kokeillaan kuinka pitkälle isin ja äidin hermot venyy.
Tässä iässä huomaa miten erilaiset meidän tytöt ovat luonteiltaan, Pimu joka on älyttömän utelias on uhmaiässään todella kiusankappale, tyttöhän keksi sen että kun sänkymme oli ikkunan alla että kun sälekaihtimissa roikkuu niin herätään ja noustaisiin ylös, tähän ei siis auttanut se että nosti sälekaihtimet ylös koska roikkuvat narut olivat seuraavana kiusattavana. Parina kertana ollaan nostettu tytöt pois makkarista aamusta että ollaan saatu nukuttua. Myös kaikki tavarat pitää pöydiltä tiputella ja leikkiä.
Ainoa hyvä asia Pimusen uhmassa on se että sillä on entistä useammin ja entistä kovempia halipulakohtauksia.
Sitten taas meidän rauhallinen ja pelokas Leena on uskaltanut alkaa uhmaamaan äitiä tässä iässä vähän liikaakin.. Keittiöntasot on valloitettu ja makuuhuoneen tapetit ovat ottaneet osumaa tyllerön tassuista. Uhmaiässä myös Leenan lempipuuhiin kuuluu Pimun kiusaaminen kaikille mahdollisilla keinoilla, sekä vaatekaapin suljettujen ovien aukominen ja hyllyjen myllääminen.
Leenalla uteliaisuus kaikkea kohtaan on noussut uhmaiän myötä ja se on tietenkin hyvä juttu kunhan osaa pysyä pois kuumalta hellalta.
Kun yrittää löytää positiivisia asioita tyttöjen uhmaiästä niin lista jää aika lyhyeksi: Saadaan tapetoida makkari uudestaan, Leena oppii pistämään vastaan Pimulle, Pimu huomaa ja tiedostaa että saa aina rakkautta kun se haluaa, tytöt oppivat että ketä pitää totella ja missä menee rajat, me Janin kanssa opitaan kärsivällisyyttä ja sitä tässä tarvitaan.

Onko siellä ruudun toisella puolella ihmisiä jotka voivat samaistua tähän ?

2 kommenttia:

 1. Voi herraisä miten kauniita he ovatkaan ♥ ihana postaus!

  http://tarunmaailmassa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylleröt kiittelevät täältä ruudun toiselta puolelta <3

   Poista

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !