Sivut

maanantai 1. helmikuuta 2016

MAAILMAN HELPOIN SUKLAAKAKKU


Tervehdykset kaikille ! Kiireet on kunnolla taas painellut päälle ja välillä tuntuu ettei tunnit  riitä vuorokaudessa. Yleensä päivän rutiinit menevät niin että aamulla kouluun, koulun jälkeen sallille, sieltä töihin ja kotiin nukkumaan. Ja jos illalla ei ole töitä niin sitten löytyy niin paljon muuta tehtävää.
Mutta kiireellisitä päivistä huolimatta lauantaina löysin itselleni hetken aikaa ja sain leivottua maailman helpomman kakun, tähän suklaakakkuun tulee vaan kahta raaka-ainetta ja se on todella helppo tehdä.
Suklaakakku

taloussuklaa 200g
3kpl kananmunia

Kakun yksin kertaisuus piilee siinä että se sisältää vain pari raaka-ainetta ja pari vaihetta: Ensimmäiseksi erottele huoneenlämpöisten kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valuaiset kovaksi vaahdoksi. 
Sulata suklaa ja sekoita jäähtyneeseeen suklaaseen keltuaiset ja 1/3 valkuaisvaahdosta. Nostele loput valkuaisvaahdota taikinan joukkoon ja kaada voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. 
Paista 175-asteessa 13minuuttia. 
Anna jäähtyä ja koristele makusi mukaan ! 
Tää kakku on uskomattoman kevyttä. Sen voi syödä jäätelön tai vadelmien ja kermavaahdon kanssa. 

Kuinka moni aikoo kokeilla tätä makean nälkään ?
Eikun herkuttelemaan ! 

♥:lla Jonna

2 kommenttia:

  1. Hei ihana ohje! Millaselta toi maistuu, onko kananmunainen maku? Pakko kyl testaa vaikka jätskin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pakko myöntää että maku on hiukan kananmunainen mutta senkin saa peitettyä kun lisää sokeria tai vaniliasokeria

      Poista

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !