Sivut

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Dortmund-fiilistelyy

Mulla on ensi viikon maanantaina aamusta lähtö kohti Saksaa jossa tuun olemaan kaksi viikkoa. Mistä on kyse ? Nyt se selviää.

Vuoden vaihteen jälkeen pienessä kunnassamme nuorisotyöntekijät ilmoittivat että etsitään yli 16-vuotiaita paikkakuntalaisia innokkaita nuoria lähtemään Saksan Dortmundiin kahdeksi viikoksi vaihtoon. Sitoutuminen oli tietenkin kaksi vuotinen, ensi vuonna saksalaiset tulevat Suomeen. Mä olin tietenkin heti lähtemässä mukaan koska moni kaverini, siskoni ja serkkuni olivat myös olleet tässä mukana ja kun hyvää palautetta vaihdosta kuulin niin sitä enemmän halusin sinne mukaan.
Puhuin tietty ne ihmiset ympäri joiden kanssa aina haluisin päästä matkustaan, eli Minjan, Jennin ja Idan. Tytöt oli heti mukana kun kehuin matkaa, porukkaa, mukavuutta ja muutenkin Saksaa.
Saksaan lähtee meidän neljän lisäksi kahdeksan muuta paikallista nuorta, ollaan tavattu kevään aikan pariin otteeseen, selvitelty asioita ja tehty pienissä ryhmissä aktiviteetteja Saksan päätä varten. Kaikki tuntee toisensa jotenkin, joko pelkältä nimeltä ja kasvoiltaan tai muuten kaverisuhteista.
Me vietetään ensimmäinen viikko leirintäkeskuksessa Dortmundin lähellä. Siellä tutustutaan porukkaan, Saksan ja Suomen ihmisiin vielä paremmin, ja tehdään kaiken näköisiä aktiviteetteja. Odotukset tuota leirikeskusviikkoa kohtaan on todella suuret ! Silloin saa porukasta eniten irti.Toinen viikko sitten vietetään isäntäperheessä. Ohjaajat jakaa meidät perheisiin ja sitten ollaan illat omillamme aika hyvin, päivät vietetään ryhmän kanssa tehden kaikkea kivaa kaupungissa
Mua jännittää ihan hirveesti lähteä.. En oo ikinä ollut lentokoneessa, saati nähnyt sellaista, uusi maa, uusi kulttuuri, mitä jos teen jotain väärin, kielen käyttö, en osaa sanaakaa saksaa, ehkä rakastan sua mut väärin äänettynä ja sössötyksenä, mut englannin käyttö hermostuttaa vielä enemmän, mun englanti on ihan surkea, ääntäminen on mitä sattuu ja sanat on hukassa, sit mua jänskättää tuo viisi päivää isäntäperheessä, siis aitojen saksalaisten parissa päivät, miten saan unta toisten ihmisten talossa ja miten sopeudun sinne..
Mitä sitten Saksa tarkoittaa mulle ?
Jalkapalloa, mut on aivopesty ihan täysin Dortmundin joukkueella. Futis on tosi iso osa meidän reissua, osa porukasta ja ohjaajista on isoja faneja ja siis jos futista päädytään katsoon niin intona mukana.
Kaljaa ja ruokaa, siis alkoholi on tietty iso osa saksalaista kulttuuria ja kalja eritoten, mahtava päästä maistelee saksalaisia makuja juomien ja ruokien muodossa. Oikea makumatka tuleville kokeille
Muoti, mun mielestä saksalaiset on todella tyylikkäitä, ihan aina ! Mä vaan odotan että pääsen tuonne Dortmundin keskustaan ja vaatekaupoille. Pitkä lista mitä on pakko löytää sieltä, kengät laukut ja vaatteet ah ! Toivotaan että paikalliset nuoret on myös tätä mieltä

Kuinka moni teistä lukijoista on käynyt tuolla Dortmundin kaupungissa ? Laita kommenttia omista kokemuksista
Mitä myös tykkäsitte tälläisestä fiilistely-postauksesta ?

lla Jonna

1 kommentti:

  1. Wau! siistiä! :) Pidä kiva reissu ja ota kaikki irti ♥

    Kurkkaisithan myös, ja heittäisit vaikka mielipidettä! (:
    http://hennankengissa.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Jos et vielä kommentoinut, tee se nyt !